Kanuunan toiminta päättyy – Tutustu toimintakertomukseen

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 Ke, 03/27/2024 - 12:48

Kanuuna on toiminut Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskuskonsortion päätoteuttajana ja vastannut kehittämiskokonaisuudesta kaudella 1.4.2020–31.3.2024. Osaamiskeskuskauden päättyessä, päättyy myös Kanuunan toiminta.

Nuorisotyön kentällä jo vuodesta 2006 toiminut Kanuuna tunnetaan erityisesti ammattilaisille suunnatuista verkostoistaan ja ryhmistään. Osaamiskeskuskauden päättyessä Kanuunalla oli yhteensä 24 vertaiskehittämisverkostoa ja -keskusteluryhmää, joiden toimintaan osallistuttiin jatkuvasti yli 100 kunnasta.

Viimeisen osaamiskeskuskautensa aikana Kanuuna järjesti yksin ja yhteistyökumppaneidensa kanssa 934 erilaista tilaisuutta, kuten tapaamista, seminaaria ja koulutusta. Tilaisuudet, joihin osallistuttiin yli 200 kunnasta, keräsivät yhteensä 15 829 osallistumiskertaa.

Kanuunan aikaansaannoksiin lukeutuu myös eurooppalaisittain mitattuna ainutlaatuinen käyttäjäkysely, joka toteutettiin viime syksynä 81 kunnan 309 nuorisotilassa ja siihen vastasi 7644 toimintaan osallistunutta nuorta. Kauden aikana kolmesti toteutettuun kyselyyn on kertynyt kaikkiaan 18 040 vastausta. Kysely on osa Kanuunan koostamaa Kyllin hyvän nuorisotyön arviointipakettia, jonka osia on hyödynnetty yli 130 kunnassa.

Kanuunan taustalla oli nuorisotoimista vastaavien perustama verkosto, jota hallinnoi Lahden nuorisopalvelut. Kanuuna valittiin yhdeksi valtakunnallisista nuorisoalan osaamiskeskuksista kaudeksi 2018–2020. Toiminta sai jatkoa, kun opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi Kanuunan osaamiskeskusten joukkoon myös toiselle, nyt päättyvälle kaudelle. Jatkossa kunnallista nuorisotyötä kehittää joulukuussa 2023 perustettu Kunnallisen nuorisotyön yhdistys.

Kanuuna on laatinut toimintakertomuksen, joka tarjoaa lisää tietoa viimeisen kauden aikana kunnallisen nuorisotyön eteen tehdyistä asioista. Toimintakertomus käännetään myös ruotsiksi ja englanniksi. Kieliversiot tallennetaan materiaalipankkiin, jossa ne ovat luettavissa ja ladattavissa toistaiseksi.

Lue Kanuunan toimintakertomus 2020–2024 tästä.

Tags
Palaa takaisin