Tietosuojakoulutusta nuorten parissa verkossa työskenteleville

Nuorille suunnatun verkkotyön foorumi eli Nusuvefo ja Koordinaatti järjestävät tänä syksynä kaksi Tietosuojakoulutusta, toisen Oulussa 5.9. ja toisen Helsingissä 12.9. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki, jotka tekevät työtä nuorten parissa verkossa. Tilaisuudet tullaan nauhoittamaan ja streamaamaan.

Toukokuussa 2018 astui voimaan uusi tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR), joka on aiheuttanut muutoksia organisaatioiden tietoturvaan ja tietosuojaan. Tietosuoja-asetusta sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn.

Pienet kunnat ovat valinneet edustajansa Kanuunaan

Pienet kunnat ovat mukana seuraavassa Kanuuna-seminaarissa AVI-alueittain valittujen edustajiensa kautta. Ehdotuksia edustajista kerätiin touko-kesäkuun vaihteessa äänestyksen kaltaisen kyselyn avulla. Kysely lähetettiin sähköisenä kaikkiin Suomen kuntiin Kanuuna-kaupunkeja lukuun ottamatta. Kyselyn tulokset ovat nyt selvillä.

Pienten kuntien näkemyksiä Kanuuna-seminaariin tuovat

Tarjolla Logbook-koulutusta

Kanuuna järjestää Logbook-koulutuksia kuntien nuorisotyöntekijöille elo–lokakuussa. Koulutuksiin voivat osallistua sekä mentoroinnista kiinnostuneet että tulevat käyttäjät. Koulutukset räätälöidään tarpeiden ja toiveiden mukaisesti joko puolen tai päivän mittaiseksi. Koulutuksen jälkeen osallistuneet tuntevat Logbookin perusteet ja heillä on valmius ottaa työkalu käyttöönsä.

Ihmisoikeudet haltuun nuorisotyössä -koulutuksen vaikutusten arvioinnin tuloksia

Ihmisoikeusliitto ja Kanuuna toteuttivat koulutuskiertueen ihmisoikeuksista marraskuun 2016 ja maaliskuun 2017 välillä. Koulutuksen tavoitteena oli lisätä nuorisotyöntekijöiden perusosaamsita ihmisoikeuksista, herättää nuorisotyöntekijät pohtimaan ihmisoikeusnäkökulmaa omaan työhönsä ja tarjota käytännön välineitä ihmisoikeuksien edistämiseen. 

Koulutuskiertue on nyt arvioitu. Evaluointiraportti on luettavissa materiaalipankissa, Yhdenvertainen nuorisotyö -kansiossa.

Tervetuloa tutustumaan Kanuunan komentokeskukseen!

Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna viettää tupaantuliaisia uudessa toimistossaan Lahdessa perjantaina 1. kesäkuuta kello 12.00–15.00. Käyntiosoite on Vesijärvenkatu 11 C, 2. kerros.

Kanuunan komentokeskukseen pääsee kätevästi kauempaakin. Lahden matkakeskuksesta Kanuunan konttoriin kävelee reilussa kymmenessä minuutissa ja matkaa kertyy korkeintaan kilometri. Näkyvänä maamerkkinä toimii Virasto, alakerrassamme oleva anniskeluravintola terasseineen, joka avautuu tuparipäivänäkin kello 15.00.

Kanuunaa kannattaa seurata myös somessa!

Kanuuna meni Facebookiin tavoittaakseen entistä paremmin kunnallisen nuorisotyön tekijät kautta maan. Twitterissä Kanuuna on ollut jo muutaman vuoden verran, mutta nyt tili on päivitetty osaamiskeskusaikakaudelle.

Kanuunan some-kanavien kautta saat ja jaat ajankohtaista tietoa ja käyt keskusteluja kunnalliseen nuorisotyöhön liittyvistä asioista muiden ammattilaisten kesken. Somessa pääset myös seuraamaan, miten Kanuunan matka sekä pienten että suurten kuntien yhteiseksi osaamiskeskukseksi etenee.

Sivut

Lue vanhoja uutisiä arkistosta!