InterCity Youth – The European Network of Local Departments of Youth Work

 

Euroopan Kanuuna aloittaa toimintansa.

Intercity Youth on Euroopan kaupunkien nuorisotoimen johdon uusi verkosto. Se perustettiin 9 marraskuuta 2014 ja sen tehtävänä on vertaisoppimisen edistäminen ja kunnallisen nuorisotyön edunvalvonta. Peruskirjansa (“Common Grounds”) mukaisesti sen tavoitteena on:

 

  1. enhance peer learning between local departments of youth work;  providing directors and staff opportunities to professional development, mutual support and stimulation.
  2. promote the exchange and development of tools for enhancing and making visible the quality and relevance of youth work
  3. promote youth work as an arena for non formal learning.
  4. promote the exchange and development of new approaches, methods and practices in youth work.
  5. contribute to European youth policies; transmitting knowledge and insight from local government experiments and solutions to European policy agendas.

 

Verkoston päämaja on Göteborgissa ja hallituksen puheenjohtaja on Jonas Agdur (KEKS-verkosto). Hallituksen suomalainen jäsen on Lasse Siurala (Kanuuna). Hallitus selvittää parhaillaan toiminnan rahoitusta ja suunnittelee seuraavaa Konferenssiaan, joka on 2-4 Marraskuuta 2015 Göteborgissa.

Verkoston perustamista edelsi joulukuussa 2013 Helsingissä Kanuunan ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämä kansainvälinen vertaisoppimisseminaari (InterCity II)